zaterdag 17 oktober 2015

Top 3 fouten gemaakt in het theoretisch kader van je scriptie

1. Er worden modellen en theorieën gebruikt die niet of nauwelijks gerelateerd zijn aan de onderzoeksvraag/onderzoeksrichting. Let erop dat je de juiste modellen en theorieën gebruikt. Bij een onderzoek waar mensen en hun manier van communiceren centraal staan bijvoorbeeld, moet je niet met organisatie-modellen aankomen.

2. Er worden zeer algemene theorieën gebruikt, bijvoorbeeld de behoefte-piramide van Maslow bij een onderzoek over het veiligheidsbeleid van een gemeente in een wijk. Probeer theorieën te gebruiken die zo nauw mogelijk aansluiten bij je onderzoeksdoel. Zeer algemene theorieën zijn vaak niet bruikbaar voor je onderzoek en voegen weinig tot niets toe aan het geheel.

3. Het niet uitwerken of beschrijven van theorieën, schema's of modellen. Soms worden er zomaar modellen of figuren neergezet, zonder dat er toelichting bij staat. Verwacht niet dat de lezer ook weet wat jij weet. Modellen, theorieën en figuren dienen beschreven of uitgelegd te worden, zodat de lezer ze kan begrijpen.

Moeite met je theoretisch kader? Stop met piekeren en ga voor de ultieme scriptiehulp van of bekijk nog meer scriptietips

partner: Justlin Company
Succesinbeeld – Internet Marketing
Thuiswerk links Expertpagina.be
taalcursussen links tipjes.nl
Bedrijvenoverzicht.jouwthema.nl
Gratis artikel plaatsen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten